Januari: Jag och D firade vårt ullbröllop. 🙂 Vår katt fyllde 5 år. E fick åka tåg för första gången i sitt liv. Annars hände faktiskt inte så mycket värt att nämnas under januari. E hade en släng magsjuka, inte något man gärna kommer ihåg. Jag var till sjukhuset på operationsbedömning.

Februari: Vi fick en kull kattungar! Vovven fyllde hela 10 år, gamla gumman nu.
Vi var på en kompis yngsta dotters dop i katolska kyrkan. Vi var på jättebra barnteater med E. Och så beställde vi vår nya bil. 🙂

Mars: Syrran fyllde 25 år! Och vi var på barnkalas som E var bjuden på. Den 24:e var det Barnens Dag och det blev en kanonrolig dag med ansiktsmålning, uppträdanden, fiskedamm, fynd och Djungelbandet.

April: I april var det kalas 3 helger i rad. E fyllde 2 och för henne hade vi två kalas, ett för familjen och ett barnkalas, helgen därefter firade vi mig.
Påskafton var E utklädd till världens sötaste påskkärring och vi var och grillade hos mamma. E fick en hel drös påskägg. Påskdagen bjöd vi på en stor påskbuffé.
Jag började gå i en ”diskussionsföräldragrupp” eller vad vi ska kalla det. I familjecentralens regi var vi några föräldrar som träffades varje vecka och tittade på film med Jesper Juul och diskuterade runt det. Jättetrevligt och roligt var det!
Både E och kattungarna fotograferades av proffessionella fotografer.
Jag var till det sjukhus där jag skulle opereras och visades runt, fick ta prover och EKG samt träffa kirurg, narkosläkare och operationsplanerare.
På valborg var vi och tittade på en majbrasa och E provade ponnyridning.

Maj: Jag gick färdigt min ”diskussionsföräldragrupp”. Kattungarna flyttade till sina nya hem. Vi var till svärföräldrarna en långhelg. Jag började min pre-op-diet.
Vi lade golv på balkongen och jag fixade balkonglådor. Vi köpte en cykelsits och började cykla med E.

Juni: Äntligen fick vi hämta vår nya bil!
7 juni skulle jag ha opererats men det ställdes in eftersom jag blev förkyld. Vi var på Parken Zoo och E tappade ner sin vattenflaska till aporna. Vi var på Barnens Ö här i stan och tog båten över ån till stadsparken. Ett besök i Wadköping gjorde vi med, det besöket avslutades med barnteater och trolleri på utomhusteatern… i åska och så småningom spöregn. Vi var genomblöta när vi kom till bilen.
Vi var till Nyköping en vacker sommardag, besökte A’s grav och strosade i hamnen.
En regnig dag åkte vi till Skojlandet.

Juli: I juli var vi mycket i sommarstugan. Och så tog vi en barnfri hotellnatt i Borås med.

Augusti: Vi åkte på hotellsemester till Nyköping en helg och gick på karnevalen där, kanonmysig helg verkligen!
Vi besökte Parken Zoo igen, denna gång var mamma med. E fick ett åkarmband och åkte massa karuseller. Djungelbandet uppträdde med. På vägen hem stannade vi och badade i en sjö.
Vi hade mysig picknick i stadsparken och så var vi en del i sommarstugan också förstås. Efter att ha jobbat mig svettig i sommarstugan en blåsig och ganska kall dag så badade jag, i trosor och BH, medan mina fryslortar till man och barn satt på stranden och tittade på.
Jag och en kompis tog med våra barn och gick på ”Bodils minicirkus” en dag, efteråt badade barnen i stadsparkens plaskdamm.
Vi fick hembesök av rekryteringsgruppen på det dagis vi hoppades få till E.
Jag var till tandläkaren för första gången på evigheter, fick ett hål lagat för första gången i mitt liv och så skrapades tandsten.
Vi var på 1-årsjubileum på öppna förskolan.

September: Den 3 september hade jag en ny operationstid, men även denna fick ställas in p.g.a. förkylning.
Det var Barnens Dag den 8:e, inte riktigt lika lyckat som i våras men kul och trevligt ändå. På kvällen var vi bjudna på sushikväll hos syrran & J, jag var den enda som inte tyckte om sushi.
Jag var på ”mammafika”, vi var några mammor som träffades en kväll och käkade ute och pladdrade ett par timmar, jättetrevligt!
Vi var till svärföräldrarna en helg.
Jag började skola in E på dagis. Det blev det dagis vi allra helst ville ha! Inskolningen gick kanon och E var inte ledsen en enda gång. Vi hann med ett ”öppet hus” och en arbetslördag på dagis och så var vi på ett föräldramöte.
Vi hade födelsedagskalas för D.
Genomled en otrevlig visning på vår lägenhet.

Oktober: Brorsan fyllde 23 år. Jag & D firade att vi varit tillsammans i 9 år. Vi var på två barnkalas, min bästa kompis son fyllde 2 och en annan kompis ena dotter fyllde 1.
Vi trängdes bland andra på en bytardag och jag gjorde flera fynd där.
Vi fixade i ordning stugan inför vintern, planterade lökar och grillade korv över öppen eld.
Jag gjorde en arbetsdag på dagis igen och D var på föräldramöte och så hann vi med ett utvecklingssamtal med. Det var fotografering på dagis men E blev inget bra alls på kortet.
E hade sin 2½-årskontroll på BVC, det blev sista besöket på det bvc vi gått på sedan E föddes, nästa gång blir det ett annat bvc eftersom vi har flyttat då.
Vi började gå på barngympa med E.
Jag var på mammafika 2 gånger. Både jag och D var till tandläkaren igen, jag lagade ett till hål. Jag packade inför flytten.

November: Vi flyttade! Efter 8 ½ år på samma ställe så gick flyttlasset. Vi köpte lite nya möbler och sådant med.
På dagis hade de både höstfest och jubileum. Vi hade föräldrahalvdag och så gjorde jag en till arbetsdag och var på föräldramöte.
Vi lät Stjärnstudio fotografera E eftersom dagiskortet blev så dåligt.
Jag var på mammafika. Vi fortsatte gå på barngympa med E, mycket uppskattat. E var en sväng till tandläkaren.
Jag var och tittade till stugan där den låg och sov under ett snötäcke.

December: Jag gjorde en arbetsdag på dagis igen och D var på föräldramöte. Jag var på mammafika och D var på pappafika. Eller pappacurling, de curlade.
Jättefint luciafirande på dagis!
Kvällen innan julafton gjorde jag ett positivt graviditetstest!
Firade en lugn och mysig jul med min familj hos mamma. På nyårsafton bjöd vi hit min familj på middag, tårta och skålning.

Annonser